Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszona cebula

Duszona cebula

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 537

Dodano:

Odsłon: 1724

Myślałam że nie można zachwycać się cebula ale prosty przepis i jej smak mnie zauroczył.Szybkie przygotowanie i głęboki skarmelizowany smak choć zakraszany łzami okazał się strzałem w dziesiątkę na pyszna kolacje dla rodziny.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy,płuczemy i szatkujemy na drobne kawałki.
    W garnku topimy masło dodajemy cebule i dusimy ok 50 min.aż zmięknie.

  2. Kiełbasę kroimy w plasterki i podpiekamy na odrobinie oliwy aż nabierze rumianego koloru.Odsączamy .

  3. Gdy cebula będzie już miękka dodajemy kiełbasę przyprawiamy solą, pieprzem.paroma kroplami przyprawy w płynie i podajemy z pieczywem.
    Smacznego:))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń