Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 31
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 239
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 17
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2090
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 31
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 239
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 17
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2090
Składniki
Udka obsmażyłam na kaczym smalcu. Po ich przewróceniu dodałam cebulę marchew i z grubsza pokrojone pieczarki. Robiłam tez pierś z farszem z pieczarek ale źle ją spięłam szpadkami zrobiła się pierś i pieczarki.
Całość podlałam winem, dodałam rozmaryn i szałwię. Jeszcze sól i pieprz. Wino można zastąpić wodą. Całość dusiłam 1,5 h. Co i raz zajrzałam do dania , i w razie czego uzupełniałam płyn,
Gotowe! Tłuszcz zebrałam łyżką, można go wykorzystać do dosmakowania zupy pomidorowej. Sos zagęściłam rozrobiona mąką w wodzie, i jeszcze doprawiłam solą i pieprzem. Podałam z kaszą gryczana- świetnie zbiera przepyszny sos.
Smacznego :)