Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24462
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 405
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 411
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24462
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 405
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 411
Składniki
Udka obsmażyłam na kaczym smalcu. Po ich przewróceniu dodałam cebulę marchew i z grubsza pokrojone pieczarki. Robiłam tez pierś z farszem z pieczarek ale źle ją spięłam szpadkami zrobiła się pierś i pieczarki.
Całość podlałam winem, dodałam rozmaryn i szałwię. Jeszcze sól i pieprz. Wino można zastąpić wodą. Całość dusiłam 1,5 h. Co i raz zajrzałam do dania , i w razie czego uzupełniałam płyn,
Gotowe! Tłuszcz zebrałam łyżką, można go wykorzystać do dosmakowania zupy pomidorowej. Sos zagęściłam rozrobiona mąką w wodzie, i jeszcze doprawiłam solą i pieprzem. Podałam z kaszą gryczana- świetnie zbiera przepyszny sos.
Smacznego :)