Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Udka obsmażyłam na kaczym smalcu. Po ich przewróceniu dodałam cebulę marchew i z grubsza pokrojone pieczarki. Robiłam tez pierś z farszem z pieczarek ale źle ją spięłam szpadkami zrobiła się pierś i pieczarki.
Całość podlałam winem, dodałam rozmaryn i szałwię. Jeszcze sól i pieprz. Wino można zastąpić wodą. Całość dusiłam 1,5 h. Co i raz zajrzałam do dania , i w razie czego uzupełniałam płyn,
Gotowe! Tłuszcz zebrałam łyżką, można go wykorzystać do dosmakowania zupy pomidorowej. Sos zagęściłam rozrobiona mąką w wodzie, i jeszcze doprawiłam solą i pieprzem. Podałam z kaszą gryczana- świetnie zbiera przepyszny sos.
Smacznego :)