Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przygotowałam dla Was danie dla wymagających i cierpliwych kucharzy. Czas przygotowania to około 90 minut, ale zachęcam serdecznie , bo naprawdę WARTO :) Duszona karkówka rozpływa się w ustach i posiada bardzo intensywny miodowo - ziołowy aromat. Idealnym dodatkiem do tego dania będą chrupiące, grubo krojone frytki i lekka sałatka.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 212
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 60
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 212
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 60
Składniki
1. Mięso lekko rozbijamy i mocno smarujemy przyprawami wymieszanymi z olejem. 2. Karkówkę smażymy po 5 minut z każdej strony na głębokiej patelni, na dużym ogniu. 3. Następnie mięso zalewamy miodem i chwilę go karmelizujemy, zmniejszając ogień do minimum (5-10 minut) 4. Karkówkę zalewamy bulionem i dusimy na malutkim ogniu pod przykryciem ok. 1 godziny, przewracając je kilkukrotnie. 5. W międzyczasie kroimy składniki sałatki i ziemniaki, jeśli używamy domowych frytek ( ja użyłam pysznych , mrożonych, gotowych frytek z Tesco, które z całą stanowczością polecam, zdjęcie opakowania poniżej ) 6. Przygotowujemy sos do sałaty, mieszając ze sobą wszystkie jego składniki. 7. Na pół godziny przed końcem rozgrzewamy w garnku olej i przystępujemy do smażenia frytek. 8. Ziemniaki smażymy na mocno rogrzanym tłuszczu przez około 10-15 minut. 9. Sałatkę zalewamy przygotowanym sosem, a frytki osuszamy na ręczniku, solimy. 10. i....podajemy :)