Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przygotowałam dla Was danie dla wymagających i cierpliwych kucharzy. Czas przygotowania to około 90 minut, ale zachęcam serdecznie , bo naprawdę WARTO :) Duszona karkówka rozpływa się w ustach i posiada bardzo intensywny miodowo - ziołowy aromat. Idealnym dodatkiem do tego dania będą chrupiące, grubo krojone frytki i lekka sałatka.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
1. Mięso lekko rozbijamy i mocno smarujemy przyprawami wymieszanymi z olejem. 2. Karkówkę smażymy po 5 minut z każdej strony na głębokiej patelni, na dużym ogniu. 3. Następnie mięso zalewamy miodem i chwilę go karmelizujemy, zmniejszając ogień do minimum (5-10 minut) 4. Karkówkę zalewamy bulionem i dusimy na malutkim ogniu pod przykryciem ok. 1 godziny, przewracając je kilkukrotnie. 5. W międzyczasie kroimy składniki sałatki i ziemniaki, jeśli używamy domowych frytek ( ja użyłam pysznych , mrożonych, gotowych frytek z Tesco, które z całą stanowczością polecam, zdjęcie opakowania poniżej ) 6. Przygotowujemy sos do sałaty, mieszając ze sobą wszystkie jego składniki. 7. Na pół godziny przed końcem rozgrzewamy w garnku olej i przystępujemy do smażenia frytek. 8. Ziemniaki smażymy na mocno rogrzanym tłuszczu przez około 10-15 minut. 9. Sałatkę zalewamy przygotowanym sosem, a frytki osuszamy na ręczniku, solimy. 10. i....podajemy :)