Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolno duszona łopatka z sarniny to obok giczy dla mnie jest najbardziej cudownie soczystą i mięciutką częścią sarniej tuszy.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38429
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1255
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38429
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1255
Składniki
Umytą łopatkę kroję na pół ( przecinam chrzęść między kośćmi). Obsmażam ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle( ja dusiłam w żeliwnym garnku), dodaję pokrojoną cebulę, pokruszony grzybek i sos Worcester. Smażę do zrumienienia cebuli, podlewam szklanką gorącej wody i duszę na wolnym ogniu pod przykryciem około 3-4 godziny. Pod koniec duszenia przyprawiam solą i pieprzem.
Mięso jest gotowe gdy łatwo odchodzi od kości.
Mięso podałam z marchewką z ziemniakami i sezonową surówką.