Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolno duszona łopatka z sarniny to obok giczy dla mnie jest najbardziej cudownie soczystą i mięciutką częścią sarniej tuszy.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 278
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104577
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9086
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 278
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104577
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9086
Składniki
Umytą łopatkę kroję na pół ( przecinam chrzęść między kośćmi). Obsmażam ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle( ja dusiłam w żeliwnym garnku), dodaję pokrojoną cebulę, pokruszony grzybek i sos Worcester. Smażę do zrumienienia cebuli, podlewam szklanką gorącej wody i duszę na wolnym ogniu pod przykryciem około 3-4 godziny. Pod koniec duszenia przyprawiam solą i pieprzem.
Mięso jest gotowe gdy łatwo odchodzi od kości.
Mięso podałam z marchewką z ziemniakami i sezonową surówką.