Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No właśnie...znowu nam się za dużo zrobiło. Tym razem pieczeni. Można ją zamrozić na zaś, właśnie do takiego pysznego obiadu lub wykorzystać na bieżąco. Nie lubimy jak się coś w domu marnuje, więc zawsze eksperymentujemy. Dla nas to pyszna zabawa, dla Was możliwość wykorzystania tego, co macie aktualnie pod ręką.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7679
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2860
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7679
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2860
Składniki
Cebulę siekamy, razem z pokrojonymi w paski boczniakami podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w kostkę, pieczoną karkówkę, zalewamy bulionem, wrzucamy jałowiec i dusimy pod przykryciem przez 30 min. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do sosu i zagotowujemy, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy listkami majeranku.