Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne, duszone z cebulą wątróbki drobiowe podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 578
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 282
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 143
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 698
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 578
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 282
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 143
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 698
Składniki
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.
Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi. Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule.
Dusimy pod przykryciem. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Uduszone wątróbki.
Podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki oraz z czereśniowymi, ostrymi, marynowanymi papryczkami.
Smacznego!!!