Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszone drobiowe wątróbki, ziemniaki, surówka.

Duszone drobiowe wątróbki, ziemniaki, surówka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1506 Ocena: 20257

Dodano:

Odsłon: 640

Zdrowe, smaczne, duszone z cebulą wątróbki drobiowe podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.

  2. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi. Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule.

  3. Dusimy pod przykryciem. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  4. Uduszone wątróbki.

  5. Podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki oraz z czereśniowymi, ostrymi, marynowanymi papryczkami.

  6. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń