Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne, duszone z cebulą wątróbki drobiowe podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5824
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8953
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8172
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5596
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5824
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8953
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8172
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5596
Składniki
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.
Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi. Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule.
Dusimy pod przykryciem. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Uduszone wątróbki.
Podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki oraz z czereśniowymi, ostrymi, marynowanymi papryczkami.
Smacznego!!!