Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne, duszone z cebulą wątróbki drobiowe podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 65
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 587
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5600
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 65
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 587
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5600
Składniki
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.
Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi. Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule.
Dusimy pod przykryciem. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Uduszone wątróbki.
Podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki oraz z czereśniowymi, ostrymi, marynowanymi papryczkami.
Smacznego!!!