Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne, duszone z cebulą wątróbki drobiowe podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2510
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 109
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4332
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2510
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 109
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4332
Składniki
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.
Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi. Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule.
Dusimy pod przykryciem. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Uduszone wątróbki.
Podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki oraz z czereśniowymi, ostrymi, marynowanymi papryczkami.
Smacznego!!!