Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne, duszone z cebulą wątróbki drobiowe podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10700
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3366
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10700
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3366
Składniki
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.
Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi. Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule.
Dusimy pod przykryciem. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Uduszone wątróbki.
Podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki oraz z czereśniowymi, ostrymi, marynowanymi papryczkami.
Smacznego!!!