Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z Polskiej kuchni, duszone pieczarki z cebulą i marchewką zabielone śmietaną, podane z ugotowanymi młodymi ziemniakami i ugotowaną fasolką szparagową.
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 344
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3195
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 630
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2314
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 344
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3195
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 630
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2314
Składniki
Wymyte pieczarki kroimy w ćwierć plastry, marchewkę w drobną kostkę i dusimy na rozgrzanym tłuszczu na patelni pod przykryciem. Obrane cebule kroimy w ćwierć plastry, solimy, pieprzymy i dodajemy do duszących się pieczarek, mieszamy i dusimy do miękkości marchewki, pieczarek i ładnego zeszklenia się cebuli. Gdy pieczarki będą już miękkie dodajemy natkę pietruszki i koper, w razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą. W między czasie gotujemy ziemniaki i fasolkę szparagową. Na koniec dodajemy do duszących się pieczarek śmietanę i dokładnie mieszamy. Duszone pieczarki podajemy z posypanymi koperkiem ziemniakami i ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego !!!