Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z Polskiej kuchni, duszone pieczarki z cebulą i marchewką zabielone śmietaną, podane z ugotowanymi młodymi ziemniakami i ugotowaną fasolką szparagową.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 106
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6881
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 268
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 203
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 482
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 106
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6881
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 268
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 203
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 482
Składniki
Wymyte pieczarki kroimy w ćwierć plastry, marchewkę w drobną kostkę i dusimy na rozgrzanym tłuszczu na patelni pod przykryciem. Obrane cebule kroimy w ćwierć plastry, solimy, pieprzymy i dodajemy do duszących się pieczarek, mieszamy i dusimy do miękkości marchewki, pieczarek i ładnego zeszklenia się cebuli. Gdy pieczarki będą już miękkie dodajemy natkę pietruszki i koper, w razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą. W między czasie gotujemy ziemniaki i fasolkę szparagową. Na koniec dodajemy do duszących się pieczarek śmietanę i dokładnie mieszamy. Duszone pieczarki podajemy z posypanymi koperkiem ziemniakami i ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego !!!