Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z sałatką z kapusty lub korniszonami.
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 308
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 126
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20541
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 308
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 126
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20541
Składniki
Wszystkie suche składniki mieszamy. Do suchych składników dodajemy musztardę, mieszamy i nacieramy pokrojone w kawałki żeberka. Natarte żeberka wkładamy do pojemnika, zakrywamy i wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po 24 godzinach smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z domową pastą rosołową, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną.
Podsmażone żeberka wkładamy do gotującego się bulionu i dusimy je na małym ogniu pod przykryciem, do miękkości mięsa.
Bulion doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną robiąc sos.
Gotowe żeberka podajemy z ugotowanymi ziemniakami, sałatką z kapusty i papryk lub korniszonami. Smacznego !!!