Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z sałatką z kapusty lub korniszonami.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 25
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 21
Smaczne danie :)
Odsłon: 55
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1447
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 588
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 23076
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 25
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 21
Smaczne danie :)
Odsłon: 55
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1447
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 588
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 23076
Składniki
Wszystkie suche składniki mieszamy. Do suchych składników dodajemy musztardę, mieszamy i nacieramy pokrojone w kawałki żeberka. Natarte żeberka wkładamy do pojemnika, zakrywamy i wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po 24 godzinach smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z domową pastą rosołową, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną.
Podsmażone żeberka wkładamy do gotującego się bulionu i dusimy je na małym ogniu pod przykryciem, do miękkości mięsa.
Bulion doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną robiąc sos.
Gotowe żeberka podajemy z ugotowanymi ziemniakami, sałatką z kapusty i papryk lub korniszonami. Smacznego !!!