Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z sałatką z kapusty lub korniszonami.
Wszystkie suche składniki mieszamy. Do suchych składników dodajemy musztardę, mieszamy i nacieramy pokrojone w kawałki żeberka. Natarte żeberka wkładamy do pojemnika, zakrywamy i wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po 24 godzinach smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z domową pastą rosołową, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną.
Podsmażone żeberka wkładamy do gotującego się bulionu i dusimy je na małym ogniu pod przykryciem, do miękkości mięsa.
Bulion doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną robiąc sos.
Gotowe żeberka podajemy z ugotowanymi ziemniakami, sałatką z kapusty i papryk lub korniszonami.
Smacznego !!!
Za oknem już nie jesień, ale wręcz zima, leje, 10 stopni... naszła mnie ochot...
Odsłon: 5259
Żeberka zrumienione na patelni a następnie duszone w piekarniku w kapuście ki...
Odsłon: 29617
Duszone żeberka to takie danie, które smakuje nawet tym, który generalnie żeb...
Odsłon: 9104
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 284
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 209
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 94
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 284
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 209
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 94
Składniki
Wszystkie suche składniki mieszamy. Do suchych składników dodajemy musztardę, mieszamy i nacieramy pokrojone w kawałki żeberka. Natarte żeberka wkładamy do pojemnika, zakrywamy i wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po 24 godzinach smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z domową pastą rosołową, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną.
Podsmażone żeberka wkładamy do gotującego się bulionu i dusimy je na małym ogniu pod przykryciem, do miękkości mięsa.
Bulion doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną robiąc sos.
Gotowe żeberka podajemy z ugotowanymi ziemniakami, sałatką z kapusty i papryk lub korniszonami. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 2260
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 85