Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26201
Dodano: 21.01.2020
Odsłon: 354
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wszystkie suche składniki mieszamy. Do suchych składników dodajemy musztardę, mieszamy i nacieramy pokrojone w kawałki żeberka. Natarte żeberka wkładamy do pojemnika, zakrywamy i wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po 24 godzinach smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie gotujemy bulion warzywny z domową pastą rosołową, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną. Podsmażone żeberka wkładamy do gotującego się bulionu i dusimy je na małym ogniu pod przykryciem, do miękkości mięsa. Bulion doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną robiąc sos. Gotowe żeberka podajemy z ugotowaną kaszą, sałatką z kapusty i papryk lub korniszonami.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Docherro 22 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
pycha...:)0 Kto głosował? | Odpowiedz