Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne, kruche mięso.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2901
Polecam.
Odsłon: 1589
Polecam.
Odsłon: 468
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2901
Polecam.
Odsłon: 1589
Polecam.
Odsłon: 468
Składniki
Tuszkę z królika podzielić na kawałki, umyć pod bieżącą wodą. Przełożyć do pojemnika, zalać maślanką. Przykryć i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po wyjęciu dobrze wypłukać tak żeby na mięsie nie pozostało maślanki. Doprawić przyprawami, przełożyć na patelnie. Obrać czosnek, pokroić w drobne plasterki. Wlać olej.
Dusić pod przykryciem przez około godzinę. Żeby mięso było soczyste co jakiś czas trzeba podlewać wodą.
Tak przygotowane mięso z królika jest kruche i soczyste. Moczenie mięsa w maślance lub kwaśnym mleku to mojej Babci sposób na kruche mięso