Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne, kruche mięso.
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 191
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 191
Składniki
Tuszkę z królika podzielić na kawałki, umyć pod bieżącą wodą. Przełożyć do pojemnika, zalać maślanką. Przykryć i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po wyjęciu dobrze wypłukać tak żeby na mięsie nie pozostało maślanki. Doprawić przyprawami, przełożyć na patelnie. Obrać czosnek, pokroić w drobne plasterki. Wlać olej.
Dusić pod przykryciem przez około godzinę. Żeby mięso było soczyste co jakiś czas trzeba podlewać wodą.
Tak przygotowane mięso z królika jest kruche i soczyste. Moczenie mięsa w maślance lub kwaśnym mleku to mojej Babci sposób na kruche mięso