Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne, kruche mięso.
Królika nie lubię, mimo że mięso jest kruche, soczyste i smaczne, ale uwielbi...
Odsłon: 1955
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4773
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3115
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4773
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3115
Składniki
Tuszkę z królika podzielić na kawałki, umyć pod bieżącą wodą. Przełożyć do pojemnika, zalać maślanką. Przykryć i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po wyjęciu dobrze wypłukać tak żeby na mięsie nie pozostało maślanki. Doprawić przyprawami, przełożyć na patelnie. Obrać czosnek, pokroić w drobne plasterki. Wlać olej.
Dusić pod przykryciem przez około godzinę. Żeby mięso było soczyste co jakiś czas trzeba podlewać wodą.
Tak przygotowane mięso z królika jest kruche i soczyste. Moczenie mięsa w maślance lub kwaśnym mleku to mojej Babci sposób na kruche mięso
Przepisy Dania główne
Dania główne
Drobiowe roladki z mozzarellą
Dania główne
Placki z zakwasu
Dania główne
Mięciutki schab w sosie
Dania główne
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Drobiowe roladki z mozzarellą
Proste i szybkie w przygotowaniu roladki drobiowe z papryką oraz serem mozzar...
Odsłon: 210
Placki z zakwasu
Placki z zakwasu to świetny pomysł, jeśli masz ochotę na szybką przekąskę, a...
Odsłon: 3307