Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne, kruche mięso.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 251
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 234
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 251
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 234
Składniki
Tuszkę z królika podzielić na kawałki, umyć pod bieżącą wodą. Przełożyć do pojemnika, zalać maślanką. Przykryć i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po wyjęciu dobrze wypłukać tak żeby na mięsie nie pozostało maślanki. Doprawić przyprawami, przełożyć na patelnie. Obrać czosnek, pokroić w drobne plasterki. Wlać olej.
Dusić pod przykryciem przez około godzinę. Żeby mięso było soczyste co jakiś czas trzeba podlewać wodą.
Tak przygotowane mięso z królika jest kruche i soczyste. Moczenie mięsa w maślance lub kwaśnym mleku to mojej Babci sposób na kruche mięso