Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem przychodzą takie momenty, kiedy stać się nad garami nie chce. Szczególnie po nockach…przepis spodoba się tym, którzy cenią sobie czas, a lubią dobrze i treściwie zjeść. W przepisie użyliśmy kopytek, które można kupić w opakowaniach do gotowania lub smażenia.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 533
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 122
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 174
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 533
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 122
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 174
Składniki
Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Warzywa kroimy: Marchew i seler w półtalarki, paprykę w paski, rzepę w kostkę, cebulę w piórka. Olej, sosy, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i przyprawy (cynamon, paprykę, kolendrę, imbir, koper włoski, anyż, kminek) dokładnie mieszamy. Do miski przekładamy mięso wraz z warzywami, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na min 12 godzin. Po tym czasie całość przekładamy do nagrzanego garnka, wszystko podsmażamy, zalewamy sosem pomidorowym i dusimy na średnim ogniu, pod przykryciem, przez około 25 min, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy kopytka, mieszamy i dusimy pod przykryciem jeszcze 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.