Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem przychodzą takie momenty, kiedy stać się nad garami nie chce. Szczególnie po nockach…przepis spodoba się tym, którzy cenią sobie czas, a lubią dobrze i treściwie zjeść. W przepisie użyliśmy kopytek, które można kupić w opakowaniach do gotowania lub smażenia.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 226
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1360
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8878
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 226
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1360
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8878
Składniki
Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Warzywa kroimy: Marchew i seler w półtalarki, paprykę w paski, rzepę w kostkę, cebulę w piórka. Olej, sosy, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i przyprawy (cynamon, paprykę, kolendrę, imbir, koper włoski, anyż, kminek) dokładnie mieszamy. Do miski przekładamy mięso wraz z warzywami, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na min 12 godzin. Po tym czasie całość przekładamy do nagrzanego garnka, wszystko podsmażamy, zalewamy sosem pomidorowym i dusimy na średnim ogniu, pod przykryciem, przez około 25 min, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy kopytka, mieszamy i dusimy pod przykryciem jeszcze 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.