Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 3472
Dodano: 09.06.2020
Odsłon: 2185
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Farsz:
Na oleju przesmażamy przeciśnięty czosnek. Dodajemy szpinak (może być mrożony), pieprz i gałkę. Dusimy pod przykryciem 5 minut, potem bez przykrycia aby odparować nadmiar wody.
Do zrobienia naleśnika potrzebna nam patelnia, którą można włożyć do piekarnika - moja patelnia ma 22cm.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy patelnię na kilka minut, aby również się nagrzała. Po wyjęciu smarujemy ją olejem.
Składniki na naleśnika mieszamy (najlepiej trzepaczką) i wylewamy na patelnie.
Naleśnika pieczemy 20 minut. Podczas pieczenia naleśnik urośnie - boki podniosą się do góry. Po wyjęciu naleśnik szybko opada, ale pozostaje kształt miseczki więc jest miejsce na farsz.
Na podpieczonego naleśnika wykładamy szpinak. Posypujemy pokruszoną feta i parmezanem ściętym na tarce. Dopiekamy kolejne 10 minut.
Przed podaniem posypujemy czarnuszką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 10 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Wyśmienite:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

PogoOla 09 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
pyszotka :)0 Kto głosował? | Odpowiedz