Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i elastyczne naleśniki, które bardzo ładnie się prezentują i pysznie smakują. Proponuję podać je z orzechowym twarożkiem i konfiturą żurawinową.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 788
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22828
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15250
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4949
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 788
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22828
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15250
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4949
Składniki
Składniki na naleśniki (z wyjątkiem kakao) umieścić w misce i zmiksować, a następnie przelać przez sitko, aby pozbyć się grudek. ¼ ciasta odlać i dokładnie wymieszać z kakao.
Patelnię delikatnie posmarować olejem i rozgrzać. Na gorącej patelni łyżką lub chochelką wylać porcję ciemnego ciasta tworząc wzory. Po krótkim podsmażeniu rozlać po patelni porcję jasnego ciasta, zapełniając całe dno. Usmażyć naleśniki, przewracając je delikatnie na drugą stronę.
Serek wymieszać z cukrem pudrem i orzechami. Każdy naleśnik posmarować serkiem, a na środku, wzdłuż, ułożyć po łyżeczce konfitury żurawinowej. Złożyć naleśniki w rulonik, wzdłuż paska utworzonego z konfitury.