Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i elastyczne naleśniki, które bardzo ładnie się prezentują i pysznie smakują. Proponuję podać je z orzechowym twarożkiem i konfiturą żurawinową.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5523
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2588
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5523
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2588
Składniki
Składniki na naleśniki (z wyjątkiem kakao) umieścić w misce i zmiksować, a następnie przelać przez sitko, aby pozbyć się grudek. ¼ ciasta odlać i dokładnie wymieszać z kakao.
Patelnię delikatnie posmarować olejem i rozgrzać. Na gorącej patelni łyżką lub chochelką wylać porcję ciemnego ciasta tworząc wzory. Po krótkim podsmażeniu rozlać po patelni porcję jasnego ciasta, zapełniając całe dno. Usmażyć naleśniki, przewracając je delikatnie na drugą stronę.
Serek wymieszać z cukrem pudrem i orzechami. Każdy naleśnik posmarować serkiem, a na środku, wzdłuż, ułożyć po łyżeczce konfitury żurawinowej. Złożyć naleśniki w rulonik, wzdłuż paska utworzonego z konfitury.