Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i elastyczne naleśniki, które bardzo ładnie się prezentują i pysznie smakują. Proponuję podać je z orzechowym twarożkiem i konfiturą żurawinową.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 243
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 882
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25134
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 243
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 882
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25134
Składniki
Składniki na naleśniki (z wyjątkiem kakao) umieścić w misce i zmiksować, a następnie przelać przez sitko, aby pozbyć się grudek. ¼ ciasta odlać i dokładnie wymieszać z kakao.
Patelnię delikatnie posmarować olejem i rozgrzać. Na gorącej patelni łyżką lub chochelką wylać porcję ciemnego ciasta tworząc wzory. Po krótkim podsmażeniu rozlać po patelni porcję jasnego ciasta, zapełniając całe dno. Usmażyć naleśniki, przewracając je delikatnie na drugą stronę.
Serek wymieszać z cukrem pudrem i orzechami. Każdy naleśnik posmarować serkiem, a na środku, wzdłuż, ułożyć po łyżeczce konfitury żurawinowej. Złożyć naleśniki w rulonik, wzdłuż paska utworzonego z konfitury.