Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i elastyczne naleśniki, które bardzo ładnie się prezentują i pysznie smakują. Proponuję podać je z orzechowym twarożkiem i konfiturą żurawinową.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10482
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336810
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424096
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10482
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336810
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424096
Składniki
Składniki na naleśniki (z wyjątkiem kakao) umieścić w misce i zmiksować, a następnie przelać przez sitko, aby pozbyć się grudek. ¼ ciasta odlać i dokładnie wymieszać z kakao.
Patelnię delikatnie posmarować olejem i rozgrzać. Na gorącej patelni łyżką lub chochelką wylać porcję ciemnego ciasta tworząc wzory. Po krótkim podsmażeniu rozlać po patelni porcję jasnego ciasta, zapełniając całe dno. Usmażyć naleśniki, przewracając je delikatnie na drugą stronę.
Serek wymieszać z cukrem pudrem i orzechami. Każdy naleśnik posmarować serkiem, a na środku, wzdłuż, ułożyć po łyżeczce konfitury żurawinowej. Złożyć naleśniki w rulonik, wzdłuż paska utworzonego z konfitury.