Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne danie na obiad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20808
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20808
Składniki
Wykonanie: Ryż opłukać i gotować przez 20 minut, następnie podzielić go na dwie części. Paprykę oczyścić, pokroić i również podzielić na dwie części. Na trzech łyżkach oleju usmażyć posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę parówkę i połowę papryki, zasypać połową ryżu, przyprawić do smaku ,wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Na pozostałym oleju usmażyć drugą połowę papryki, wsypać groszek, dodać drugą połowę ryżu, przyprawić do smaku curry, lekko jeszcze podsmażyć. W naczyniu żaroodpornym ułożyć pierwszą warstwę ryż z parówką, zaś drugą ryż z groszkiem. Pomidory pokroić w grube plastry, ułożyć na zapiekance, posypać posiekanym szczypiorkiem. Zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.