Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne danie na obiad.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5851
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5851
Składniki
Wykonanie: Ryż opłukać i gotować przez 20 minut, następnie podzielić go na dwie części. Paprykę oczyścić, pokroić i również podzielić na dwie części. Na trzech łyżkach oleju usmażyć posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę parówkę i połowę papryki, zasypać połową ryżu, przyprawić do smaku ,wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Na pozostałym oleju usmażyć drugą połowę papryki, wsypać groszek, dodać drugą połowę ryżu, przyprawić do smaku curry, lekko jeszcze podsmażyć. W naczyniu żaroodpornym ułożyć pierwszą warstwę ryż z parówką, zaś drugą ryż z groszkiem. Pomidory pokroić w grube plastry, ułożyć na zapiekance, posypać posiekanym szczypiorkiem. Zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.