Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne danie na obiad.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 163
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 163
Składniki
Wykonanie: Ryż opłukać i gotować przez 20 minut, następnie podzielić go na dwie części. Paprykę oczyścić, pokroić i również podzielić na dwie części. Na trzech łyżkach oleju usmażyć posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę parówkę i połowę papryki, zasypać połową ryżu, przyprawić do smaku ,wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Na pozostałym oleju usmażyć drugą połowę papryki, wsypać groszek, dodać drugą połowę ryżu, przyprawić do smaku curry, lekko jeszcze podsmażyć. W naczyniu żaroodpornym ułożyć pierwszą warstwę ryż z parówką, zaś drugą ryż z groszkiem. Pomidory pokroić w grube plastry, ułożyć na zapiekance, posypać posiekanym szczypiorkiem. Zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.