Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowe szaleństwo trwa, też mam w tym niewielki udział. Prosty, pyszny, zdrowy i pożywny obiad z dyni piżmowej i ryżu. Jedynie co, to dynia spędza trochę czasu w piekarniku, ale macie ten czas dla siebie. Można też dynię przygotować dzień wcześniej, a później tylko faszerować i podpiec.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2249
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1163
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2249
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1163
Składniki
Ryż ugotować na bulionie. W miseczce wymieszać olej z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Dynie umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, następnie miąższ ponacinać ostrym nożem (jak na zdjęciu). Ułożyć dynie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą dokładnie wysmarować przygotowanym olejem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni góra-dół na ok. 50-60 minut do miękkości.
Po upieczeniu blachę wyjąć z piekarnika, do lekkiego wystudzenia. Następnie wydrążyć miąższ i przełożyć do miski, dodać ryż, pestki dyni, wymieszać i ew. jeszcze doprawić.
Farsz nakładać do wydrążonych dyni i z powrotem do piekarnika na 10 minut 200 stopni. Wyjąć, posypać tartym serem i na kolejne 5-7 minut do zrumienienia. Obiad gotowy. Może się skusisz i przygotujesz :-) SMACZNEGO!!!