Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowe szaleństwo trwa, też mam w tym niewielki udział. Prosty, pyszny, zdrowy i pożywny obiad z dyni piżmowej i ryżu. Jedynie co, to dynia spędza trochę czasu w piekarniku, ale macie ten czas dla siebie. Można też dynię przygotować dzień wcześniej, a później tylko faszerować i podpiec.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3766
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3766
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Składniki
Ryż ugotować na bulionie. W miseczce wymieszać olej z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Dynie umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, następnie miąższ ponacinać ostrym nożem (jak na zdjęciu). Ułożyć dynie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą dokładnie wysmarować przygotowanym olejem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni góra-dół na ok. 50-60 minut do miękkości.
Po upieczeniu blachę wyjąć z piekarnika, do lekkiego wystudzenia. Następnie wydrążyć miąższ i przełożyć do miski, dodać ryż, pestki dyni, wymieszać i ew. jeszcze doprawić.
Farsz nakładać do wydrążonych dyni i z powrotem do piekarnika na 10 minut 200 stopni. Wyjąć, posypać tartym serem i na kolejne 5-7 minut do zrumienienia. Obiad gotowy. Może się skusisz i przygotujesz :-) SMACZNEGO!!!