Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i pyszne kluski. Taka złota jesień na talerzu. Jeśli już mamy puree dyniowe to zrobienie klusek jest bardzo proste i szybkie. Moje puree było dość luźne. Dynia po upieczeniu była soczysta i nie chciałam pozbywać się tych aromatycznych soków. Kluski są dość słodkie, więc mogą być podawane na słodko i wytrawnie. Dzisiaj proponuję wersję wytrawną z szałwią i czosnkiem smażonym na masełku.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2045
Polecam.
Odsłon: 413
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 621
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1972
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2045
Polecam.
Odsłon: 413
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 621
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1972
Składniki
Lekko cieple odparowane ziemniaki wymieszać z dyniowym puree, jajkiem i obiema mąkami. W sporym garnku zagotować wodę, osolić. Ciasto nabierać jedną łyżką, drugą ściągać do wody. Od wypłynięcia klusek, gotować około 5 minut, na średnim ogniu. Wyjąć łyżką cedzakową. Okrasa. Na maśle delikatnie przesmażyć szałwię i plasterki czosnku. Polać kluski.