Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i pyszne kluski. Taka złota jesień na talerzu. Jeśli już mamy puree dyniowe to zrobienie klusek jest bardzo proste i szybkie. Moje puree było dość luźne. Dynia po upieczeniu była soczysta i nie chciałam pozbywać się tych aromatycznych soków. Kluski są dość słodkie, więc mogą być podawane na słodko i wytrawnie. Dzisiaj proponuję wersję wytrawną z szałwią i czosnkiem smażonym na masełku.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 685
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 307
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 685
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 307
Składniki
Lekko cieple odparowane ziemniaki wymieszać z dyniowym puree, jajkiem i obiema mąkami. W sporym garnku zagotować wodę, osolić. Ciasto nabierać jedną łyżką, drugą ściągać do wody. Od wypłynięcia klusek, gotować około 5 minut, na średnim ogniu. Wyjąć łyżką cedzakową. Okrasa. Na maśle delikatnie przesmażyć szałwię i plasterki czosnku. Polać kluski.