Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i pyszne kluski. Taka złota jesień na talerzu. Jeśli już mamy puree dyniowe to zrobienie klusek jest bardzo proste i szybkie. Moje puree było dość luźne. Dynia po upieczeniu była soczysta i nie chciałam pozbywać się tych aromatycznych soków. Kluski są dość słodkie, więc mogą być podawane na słodko i wytrawnie. Dzisiaj proponuję wersję wytrawną z szałwią i czosnkiem smażonym na masełku.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 112
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 51
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 92
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 112
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 51
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 92
Składniki
Lekko cieple odparowane ziemniaki wymieszać z dyniowym puree, jajkiem i obiema mąkami. W sporym garnku zagotować wodę, osolić. Ciasto nabierać jedną łyżką, drugą ściągać do wody. Od wypłynięcia klusek, gotować około 5 minut, na średnim ogniu. Wyjąć łyżką cedzakową. Okrasa. Na maśle delikatnie przesmażyć szałwię i plasterki czosnku. Polać kluski.