Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety w takiej wersji mają piękny, słoneczny kolor i pyszne pieczarkowe nadzienie. Warte wypróbowania.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31620
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9685
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2171
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4170
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 896
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31620
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9685
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2171
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4170
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 896
Składniki
Jajko, olej, mleko i wodę zmiksować. Dodać pure z dyni, sól i obie mąki, powtórnie zmiksować.
Ciasto odłożyć na 15-20 minut a następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Nadzienie. Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę. Dodać starte na grubej tarce pieczarki, masło, smażyć do odparowania. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać z łyżką bułki tartej.
Na usmażone naleśniki włożyć porcję nadzienia, zawinąć boki i zwinąć jak roladki.
Zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.