Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety w takiej wersji mają piękny, słoneczny kolor i pyszne pieczarkowe nadzienie. Warte wypróbowania.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 606
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 606
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Składniki
Jajko, olej, mleko i wodę zmiksować. Dodać pure z dyni, sól i obie mąki, powtórnie zmiksować.
Ciasto odłożyć na 15-20 minut a następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Nadzienie. Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę. Dodać starte na grubej tarce pieczarki, masło, smażyć do odparowania. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać z łyżką bułki tartej.
Na usmażone naleśniki włożyć porcję nadzienia, zawinąć boki i zwinąć jak roladki.
Zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.