Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety w takiej wersji mają piękny, słoneczny kolor i pyszne pieczarkowe nadzienie. Warte wypróbowania.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 80
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 80
Składniki
Jajko, olej, mleko i wodę zmiksować. Dodać pure z dyni, sól i obie mąki, powtórnie zmiksować.
Ciasto odłożyć na 15-20 minut a następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Nadzienie. Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę. Dodać starte na grubej tarce pieczarki, masło, smażyć do odparowania. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać z łyżką bułki tartej.
Na usmażone naleśniki włożyć porcję nadzienia, zawinąć boki i zwinąć jak roladki.
Zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.