Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne,chrupiące, bez grama tłuszczu i mega smaczne,polecam wypróbować:)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Obraną dynię zetrzeć na grubych oczkach tarła. Posolić łyżeczką soli i odstawić na 10-15min.by puściła wodę. Osobno obrać jabłka ,również zetrzeć na grubych oczkach tarła. Dodać odciśniętą dynię,mąkę, jajka i sodę. Wymieszać łyżką. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i nawilżonymi rękoma formować placuszki. Dać do nagrzanego piekarnika do 200st.i piec do złotego koloru. Można podawać jako wytrawne lub posypane cukrem pudrem,lub z dżemem.
Smacznego życzę!