Do góry

Dania główne Przepis na:

Dyniowo-jabłkowe placuszki.

Dyniowo-jabłkowe placuszki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 811 Ocena: 15643

Dodano:

Odsłon: 2301

Dietetyczne,chrupiące, bez grama tłuszczu i mega smaczne,polecam wypróbować:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obraną dynię zetrzeć na grubych oczkach tarła.
    Posolić łyżeczką soli i odstawić na 10-15min.by puściła wodę.

    Osobno obrać jabłka ,również zetrzeć na grubych oczkach tarła.
    Dodać odciśniętą dynię,mąkę, jajka i sodę.

    Wymieszać łyżką.

    Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i nawilżonymi rękoma formować placuszki.

    Dać do nagrzanego piekarnika do 200st.i piec do złotego koloru.

    Można podawać jako wytrawne lub posypane cukrem pudrem,lub z dżemem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń