Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne,chrupiące, bez grama tłuszczu i mega smaczne,polecam wypróbować:)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1118
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3291
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 806
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1118
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3291
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 806
Składniki
Obraną dynię zetrzeć na grubych oczkach tarła. Posolić łyżeczką soli i odstawić na 10-15min.by puściła wodę. Osobno obrać jabłka ,również zetrzeć na grubych oczkach tarła. Dodać odciśniętą dynię,mąkę, jajka i sodę. Wymieszać łyżką. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i nawilżonymi rękoma formować placuszki. Dać do nagrzanego piekarnika do 200st.i piec do złotego koloru. Można podawać jako wytrawne lub posypane cukrem pudrem,lub z dżemem.
Smacznego życzę!