Do góry

Dania główne Przepis na:

Dziki łosoś z Alaski na cytrusach i Martini Fiero

Dziki łosoś z Alaski na cytrusach i Martini Fiero

Autor:

Przepisów i artykułów: 292 Ocena: 1856

Dodano:

Odsłon: 62

Dziki łosoś z Alaski ma piękny wyraźny łososiowy kolor i jeszcze bardziej pyszny wyrazisty smak. Aby podkreślić, a nie zdominować smak tej ryby ugotowałam ją na parze z cytrusów i Martini Fiero.

Składniki

  • 500 g dzikiego łososia z Alaski, możecie użyć również hodowanego w Polsce jurajskiego
  • sól ziołowa
  • pieprz kolorowy
  • koperek
  • 100 ml Martini Fiero
  • limonka
  • cytryna
  • pomarańcza
1-2 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Dziki łosoś z Alaski na cytrusach i Martini Fiero

Przygotowanie

  1. Na głębokiej patelni układamy plastry cytrusów. Wlewamy Martini Fiero. Na plastrach owoców skórą do dołu układamy rybę. Rybę posypujemy solą, pieprzem i posypujemy koperkiem. Gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.


    Rybę podajemy z ulubioną sałatką i np. pieczonymi młodymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń