Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Łososia należy położyć na folii aluminiowej, posolić, popieprzyć, posypać czubrycą, posypać posiekaną natką pietruszki, i położyć kilka plasterków cytryny. zawinąć folię i całość włożyć do piekarnika na 30 min w 200C
Tak przyrządzonego łosia można jeść ze świeżym chlebkiem posmarowanym masłem lub dla dbających o linię z jakaś sałatką lub warzywem. To już kwestia gustu i smaku, najważniejsza jest rybka :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Jagoda50 21 października 2009Zgłoś do usunięcia
Świetny przepis i prosty a jednocześnie smakowity.14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivona 20 października 2009Zgłoś do usunięcia
Oj, sugarspice szukasz dziury w całym, nie lubisz łosia ze świeżym chlebkiem to zjedz z bułeczką....:)14 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 01 października 2009Zgłoś do usunięcia
łosia? hihi :) fajny przepis by the way0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 01 października 2009Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za prosty i szybki w wykonaniu przepis. Szukałam właśnie czegoś 'rybiego' na obiad. Pozdrawiam.14 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 30 września 2009Zgłoś do usunięcia
Gdzie można dostać czubrycę, bo ja poza internetowymi sklepami jej nie spotkałam?18 Kto głosował? | Odpowiedz