Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bataty gotują się na parze tylko 10 minut, a smakowity paprykowo- orientalny gulasz wykonasz w kilka chwil. Smacznego!
Garnek do gotowania na parze, garnek, nóż, łyżka
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8649
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8649
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 739
Składniki
Do garnka dodaj ajvar, masło orzechowe i paprykę. Wymieszaj. Dodaj odsączoną ciecierzycę. Podgrzej bez gotowania. Na koniec dopraw sosem sojowym(ostrożnie, bo jest słony).
Obierz bataty i pokrój w poprzek na plastry o grubości 1cm. Jeśli masz naczynie do gotowania, to ugotuj na parze. Jeśli nie, to gotuj tradycyjnie w wodzie. Czas gotowania na parze to ok.10 minut. Sprawdź miękkość widelcem.
Nakładaj na talerze plastry batatów, a na nie kładź gulasz. Wszystko posyp mieszanką przypraw Garam masala. Smacznego!