Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe to jeden z ekspresowych obiadów, za którym najbardziej przepadają dzieci. Delikatne twarogowe kluseczki podane z jogurtem i bułką tartą to strzał w dziesiątkę.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6139
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9107
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8614
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6139
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9107
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8614
Składniki
Jajko dokładnie umyj i osusz. Oddziel biało od żółtka i ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę.
W misce umieść twaróg i rozgnieć za pomocą widelca. Dodaj żółtko oraz cukier, całość wymieszaj. Następnie wsyp mąkę i ponownie wymieszaj, do połączenia się składników. Na samym końcu dodaj ubite białka.
Powstałe ciasto podziel na 4 części. Z każdej z nich formuj „wałek”, delikatnie spłaszczaj i odcinaj kluseczki.
W dużym garnku zagotuj wodę wraz z odrobiną soli. Wrzucaj partiami gotowe kluski. Od momentu wypłynięcia gotuj jeszcze przez 1 minutę. Wyławiaj za pomocą łyżki cedzakowej.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła, następnie wsyp bułkę tartą. Trzymaj na ogniu przez kilka minut, do momentu, aż bułka tarta wchłonie całe masło.
Leniwe podawaj polane bułką tartą i jogurtem. Źródło: instagram.com/przepyszota/