Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe to jeden z ekspresowych obiadów, za którym najbardziej przepadają dzieci. Delikatne twarogowe kluseczki podane z jogurtem i bułką tartą to strzał w dziesiątkę.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Składniki
Jajko dokładnie umyj i osusz. Oddziel biało od żółtka i ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę.
W misce umieść twaróg i rozgnieć za pomocą widelca. Dodaj żółtko oraz cukier, całość wymieszaj. Następnie wsyp mąkę i ponownie wymieszaj, do połączenia się składników. Na samym końcu dodaj ubite białka.
Powstałe ciasto podziel na 4 części. Z każdej z nich formuj „wałek”, delikatnie spłaszczaj i odcinaj kluseczki.
W dużym garnku zagotuj wodę wraz z odrobiną soli. Wrzucaj partiami gotowe kluski. Od momentu wypłynięcia gotuj jeszcze przez 1 minutę. Wyławiaj za pomocą łyżki cedzakowej.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła, następnie wsyp bułkę tartą. Trzymaj na ogniu przez kilka minut, do momentu, aż bułka tarta wchłonie całe masło.
Leniwe podawaj polane bułką tartą i jogurtem. Źródło: instagram.com/przepyszota/