Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne skrzydełka na ostro z piekarnika, niesamowicie soczyste i aromatyczne, praktycznie same się robią, polecam również marynatę, jest wspaniała :-) Smacznego !!! https://youtu.be/uFvZGwgbyNQ
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 614
Składniki
Na początku skrzydełka należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie odkroić lotki i jeszcze przekroić na pół aby szybciej zrobiły się w piekarniku. Lotki można poporcjować i zamrozić, wykorzystacie je do rosołu w późniejszym czasie. Już teraz zrobimy marynatę, do średniej miseczki wlewamy olej, wrzucamy koncentrat, aivar, zioła prowansalskie, pieprz cayenne, pieprz biały, curry, posiekany czosnek, sól do smaku, wszystko dokładnie mieszamy. Marynatę wlewamy do skrzydełek, dokładnie mieszamy. Już teraz należy rozgrzać piekarnik, ustawcie go na 250 stopni, góra, dół bez termoobiegu, przygotujcie sobie blachę i wyłóżcie ją papierem do pieczenia, następnie skrzydełka należy rozłożyć po całej powierzchni blachy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Blachę należy umieścić po środku piekarnika. Skrzydełka pieczemy przez 15 minut w 250 stopniach, następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy blachę w piekarniku przez 25 minut, temperatura będzie się stopniowo obniżać, a skrzydełka już delikatnie dopiekać, ważne aby nie wietrzyć piekarnika. Po tym czasie skrzydełka są gotowe :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-) Smacznego !!!