Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne połączenie makaronu eliche ze szpinakiem, kozim serem oraz pożywnymi ziarnami słonecznika. W daniu można wyczuć rozmaitą mieszankę, doskonale przenikających się smaków: gałki muszkatołowej, czosnku, czarnego pieprzu oraz kminku. Dodatkowo, wszystkie smaki spaja wyraźna nuta koziego nabiału.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Na patelnię dodajemy łyżkę masła i rozpuszczamy na nim pokruszone kawałki mrożonego szpinaku. Gdy odparujemy nadmiar wody, dusimy całość około 3 minut.
Następnie do szpinaku dodajemy cukier brzozowy, gałkę muszkatołową, mielony kminek, czarny pieprz oraz doprawiamy do smaku solą ziołową. Gotujemy na małym ogniu około 3 minut, od czasu do czasu mieszając.
Następnie do szpinaku dodajemy dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 1 łyżkę starego sera koziego oraz kozi jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy około 5 minut.
Na sam koniec do gotującego się szpinaku dodajemy około dwie i pół łyżki ziaren słonecznika. Całość dokładnie mieszamy.
Szpinakowe eliche gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z gorącym szpinakiem.
Całość posypujemy kozim serem i gotowe! Życzę smacznego! :)