Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulaszowa zupa idealna na jesienne dni. Jest niezwykle sycąca i rozgrzewająca, dzięki dodatkowi pikantnej kiełbasy chorizo i papryczce chili. Przepis pochodzi z 490. odcinku programu "Ewa Gotuje".
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1329
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1313
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 241
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1329
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1313
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 241
Składniki
Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i podsmażyć. Chorizo pokroić w plastry i dodać do skwarków. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić kaszankę pokrojoną w plastry.
Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Podsmażyć. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać pomidory. Przyprawić papryką i listkami rozmarynu oraz szafranem.
Zalać ciepłym rosołem. Dodać odcedzoną fasolę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut.
Posypać natką pietruszki i drobno pokrojoną papryczką chili. Podawać z pieczywem.