Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne bezmięsne danie ,proste i bardzo smaczne.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98994
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5084
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5908
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98994
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5084
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5908
Składniki
Dymki kroimy w krążki i szklimy na maśle ,obrane pieczarki kroimy na 4 i dodajemy do dymek ,oprószamy solą i pieprzem ,lekko podsmażamy. Zalewamy wodą ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie i dusimy na małym ogniu ,dodajemy przyprawy. Po 20 minutach ,sos zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby na małym ogniu redukujemy sos (wg własnych upodobań). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sos dodajemy do ugotowanego makaronu ,mieszamy i lekko podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy startym serem.