Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z ziołami i sałatą lodową ( wszystko z domowego ogródka) to danie ekspresowe i myślę, że nietypowe. Zioła często do dań z makaronem są dodawane, ale z sałatą lodową podsmażane, smakiem zaskoczą z pewnością, a jego przygotowanie łatwością. Czas dania to tylko czas makaronu gotowania i 2 min podgrzewania.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Cebulę kroimy w wiórka, sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, szczypiorek, pietruszkę i mięte siekamy (kilka listków zostawiamy w całości). Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim cebulę z szczyptą cukru, dodajemy makaron, szczypiorek, miętę, sałatę, pietruszkę, doprawiamy pieprzem i podgrzewamy max 2 min. Makaron podajemy z listkami mięty i pietruszki, które nie zostały pokrojone.