Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące, proste, aromatyczne danie.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5751
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 250
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5751
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 250
Składniki
Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pieczarki umyć,obrać, pokroić na ćwiartki. Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek, posiekać.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić w rondlu na rozgrzanej oliwie, oprószyć słodką papryką, dodać paprykę, pieczarki, chili i zmiażdżony czosnek. Dusić pod przykryciem około 20 minuty na małym ogniu.
Dodać fasolę z zalewą oraz koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.