Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące, proste, aromatyczne danie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4943
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9836
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4943
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9836
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pieczarki umyć,obrać, pokroić na ćwiartki. Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek, posiekać.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić w rondlu na rozgrzanej oliwie, oprószyć słodką papryką, dodać paprykę, pieczarki, chili i zmiażdżony czosnek. Dusić pod przykryciem około 20 minuty na małym ogniu.
Dodać fasolę z zalewą oraz koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.