Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasola z pieczarkami

Fasola z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2582

Dodano:

Odsłon: 10493

Zaskakujące, proste, aromatyczne danie.

Składniki

  • czerwona fasola, 1 puszka
  • pieczarki, 300 g
  • Papryka czerwona, 2
  • cebula, 2
  • czosnek, 2 ząbki
  • papryczka chili, 1
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżki
  • sól, pieprz, według uznania
  • zioła prowansalskie, według uznania
  • oliwa do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Fasola z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pieczarki umyć,obrać, pokroić na ćwiartki. Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek, posiekać.

  2. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić w rondlu na rozgrzanej oliwie, oprószyć słodką papryką, dodać paprykę, pieczarki, chili i zmiażdżony czosnek. Dusić pod przykryciem około 20 minuty na małym ogniu.

  3. Dodać fasolę z zalewą oraz koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń