Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre, bezmięsne i ciekawe danie.
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36168
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 212
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 363
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36168
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 212
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 363
Składniki
Fasolę opłukać, zalać czystą wodą, a następnego dnia gotować w tej samej wodzie z dodatkiem soli do miękkości. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na głębokiej patelni rozgrzany oliwę, włożyć oczyszczone i pokrojone w plasterki warzywa: marchew, pietruszkę, selera, cebule. Posolić i dusić do miękkości.
Fasolę, ryż i warzywa przełożyć do dużej miski. Dodać tymianek, pieprz ziołowy, obrany czosnek pokrojony w plasterki. Dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wymieszaną masę przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą.
Całość polać oliwą (nie za dużo), posypać papryką, na wierzchu ułożyć plasterki cytryny, zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku. Orzeszki obtoczyć w mieszance słodkiej i ostrej papryki i prażyć na suchej patelni. Przed podaniem posypać prażonymi orzeszkami.