Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka według przepisu mojej mamy i babci!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5705
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8913
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7989
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5490
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5705
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8913
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7989
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5490
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc. Gotujemy w wodzie do miękkości. Boczek, kiełbasę, cebulkę kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy najpierw boczek, podsmażamy aż delikatnie puści tłuszcz, następnie dodajemy kiełbasę i cebulkę i drobno posiekany czosnek. Dusimy ok 10 min, pod koniec dodając łyżkę masła. Całość wrzucamy do fasolki i mieszamy.
Przecier pomidorowy mieszamy z mąką w 1/2 szklance wody i wlewamy do fasolki. Przyprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, oraz solą i pieprzem.
Podajemy z chlebkiem lub ziemniakami.