Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka według przepisu mojej mamy i babci!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 368
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15196
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3109
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 368
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15196
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3109
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc. Gotujemy w wodzie do miękkości. Boczek, kiełbasę, cebulkę kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy najpierw boczek, podsmażamy aż delikatnie puści tłuszcz, następnie dodajemy kiełbasę i cebulkę i drobno posiekany czosnek. Dusimy ok 10 min, pod koniec dodając łyżkę masła. Całość wrzucamy do fasolki i mieszamy.
Przecier pomidorowy mieszamy z mąką w 1/2 szklance wody i wlewamy do fasolki. Przyprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, oraz solą i pieprzem.
Podajemy z chlebkiem lub ziemniakami.