Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka według przepisu mojej mamy i babci!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1012
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1012
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc. Gotujemy w wodzie do miękkości. Boczek, kiełbasę, cebulkę kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy najpierw boczek, podsmażamy aż delikatnie puści tłuszcz, następnie dodajemy kiełbasę i cebulkę i drobno posiekany czosnek. Dusimy ok 10 min, pod koniec dodając łyżkę masła. Całość wrzucamy do fasolki i mieszamy.
Przecier pomidorowy mieszamy z mąką w 1/2 szklance wody i wlewamy do fasolki. Przyprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, oraz solą i pieprzem.
Podajemy z chlebkiem lub ziemniakami.