Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne polskie danie. Zawsze robiłem ją po swojemu...tym razem postanowiłem zrobić według przepisu sprzed lat. Jakiś sentyment mnie się ima...ale smak...zachęcam. Proste i smaczne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3866
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414882
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3866
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414882
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Składniki
Fasolę płuczemy i zalewamy wodą (objętość 3 razy większa od objętości fasoli) na co najmniej 6 godzin. Gotujemy ją w tej samej wodzie na niewielkim ogniu. Boczek ,kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na tłuszczu ,łączymy z fasolą (godzinę po tym jak zaczęła się gotować). Wsypujemy łyżeczkę soli ,gotujemy jeszcze ok. 20 min. Jeśli jest za mało płynu ,uzupełniamy ,jeśli za dużo ,nieco zwiększamy ogień. Gdy fasola zmięknie ,dodajemy koncentrat wymieszany z mąką ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem oraz papryką. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min.