Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne polskie danie. Zawsze robiłem ją po swojemu...tym razem postanowiłem zrobić według przepisu sprzed lat. Jakiś sentyment mnie się ima...ale smak...zachęcam. Proste i smaczne.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4020
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 949
Polecam.
Odsłon: 351
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4020
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 949
Polecam.
Odsłon: 351
Składniki
Fasolę płuczemy i zalewamy wodą (objętość 3 razy większa od objętości fasoli) na co najmniej 6 godzin. Gotujemy ją w tej samej wodzie na niewielkim ogniu. Boczek ,kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na tłuszczu ,łączymy z fasolą (godzinę po tym jak zaczęła się gotować). Wsypujemy łyżeczkę soli ,gotujemy jeszcze ok. 20 min. Jeśli jest za mało płynu ,uzupełniamy ,jeśli za dużo ,nieco zwiększamy ogień. Gdy fasola zmięknie ,dodajemy koncentrat wymieszany z mąką ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem oraz papryką. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min.