Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne polskie danie. Zawsze robiłem ją po swojemu...tym razem postanowiłem zrobić według przepisu sprzed lat. Jakiś sentyment mnie się ima...ale smak...zachęcam. Proste i smaczne.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203312
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203312
Składniki
Fasolę płuczemy i zalewamy wodą (objętość 3 razy większa od objętości fasoli) na co najmniej 6 godzin. Gotujemy ją w tej samej wodzie na niewielkim ogniu. Boczek ,kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na tłuszczu ,łączymy z fasolą (godzinę po tym jak zaczęła się gotować). Wsypujemy łyżeczkę soli ,gotujemy jeszcze ok. 20 min. Jeśli jest za mało płynu ,uzupełniamy ,jeśli za dużo ,nieco zwiększamy ogień. Gdy fasola zmięknie ,dodajemy koncentrat wymieszany z mąką ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem oraz papryką. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min.