Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą dań jednogarnkowych jest niewątpliwie ich trwałość i odżywczość. Dania jak fasolka po bretońsku najlepiej smakują następnego dnia, przy czym swój smak i właściwości zachowują jeszcze do 5 dni. Swojskie, pożywne i proste.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 438
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 438
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Zestaw produktów, na których będziemy pracować.
Cebulę obrać, pokroić i przerzucić do oddzielnego naczynia.
Czosnek przecisnąć przez praskę, bądź cieniutko pokroić i rozgnieść. Plastry boczku pokroić w łatwą do zjedzenia kostkę.
Jeśli używamy puszkowanej fasoli, odsączyć z wody i kilka razy przez sito przepuścić chłodną wodę.
Na rozgrzanej patelni, dodajemy minimalną ilość oleju a następnie boczek. Smażymy aż puści tłuszcz.
Dodajemy cebulę i czosnek. Na tym etapie również możemy dodać przyprawy, dzięki czemu podczas smażenia uwolnią swój aromat.
Do rondla wlewamy zawartość kartonika z przecierem. Dodajemy po szczypcie każdej z przypraw łącznie z pieprzem i solą.
Do garnka dodajemy zawartość patelni.
Następnie fasolę. Włączamy mały ogień i pod przykryciem dusimy. Mieszając często.
Fasolka po 15 minutach duszenia.
Poczekać, aż lekko przestygnie i podawać z ulubionym pieczywem.