Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku to kolejna pozycja polskiej kuchni, której jak wielu kucharzy tak wiele wersji. Moja propozycja troszkę różni się od klasycznej , głównie przyprawami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 5990
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3371
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17745
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 63
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2731
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 5990
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3371
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17745
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 63
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2731
Składniki
Fasolę opłukałem i przez noc moczyłem w wodzie o objętości 3 razy większej niż fasoli. Gotowałem ją w tej samej wodzie na niewielkim ogniu. Boczek Następnie wyjąłem pokroiłem w kostkę. Cebulę posiekałem dość drobno, podobnie ząbki czosnku i zeszkliłem na smalcu ,wrzuciłem boczek i lekko podsmażyłem. Dodałem do fasoli wraz z listkiem laurowym i ziarenkami ziela angielskiego, gotowałem dalej. Na reszcie tłuszczu zrumieniłem kiełbasę pokrojoną w półplasterki i dodałem do całości. Po 20 minutach dodałem krojone pomidory ,zagotowałem. Następnie dodałem przecier pomidorowy. Dusiłem jeszcze około 10 minut. Zagęściłem sokiem pomidorowym wymieszanym z mąką. Doprawiłem solą , wędzoną papryką, majerankiem i tymiankiem oraz pieprzem. Dokładnie wymieszałem i gotowałem jeszcze ok. 10 minut.