Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna fasola dobrze przyprawiona wystarczy za cały obiad.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 59
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 135
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 389
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 59
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 135
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 389
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Składniki
Fasolę namoczyć w zimnej wodzie na noc, następnego dnia gotować w wodzie której się moczyła, dodać ziele angielskie, liść laurowy. Boczek i kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, wysmażyć boczek na patelni, dodać kiełbasę, zrumienić, dodać cebulę, zeszklić. Gdy fasola miękka dodać boczek z kiełbasą i cebulą posolić i zagotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą oraz majeranek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerzu można posypać posiekaną natką.