Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1189

Dodano:

Odsłon: 1740

Smaczna, pożywna fasola dobrze przyprawiona wystarczy za cały obiad.

Składniki

  • Biała fasola 40 dag
  • Dobra kiełbasy ja dodałam filet drobiowy 20 dag
  • Boczek wędzony 15 dag
  • Koncentrat pomidorowy 1 słoik
  • Papryka w proszku słodka i ostra po 1 łyżce
  • Liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, majeranek
  • Cebula 2 szt
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fasolka po bretońsku

Przygotowanie

  1. Fasolę namoczyć w zimnej wodzie na noc, następnego dnia gotować w wodzie której się moczyła, dodać ziele angielskie, liść laurowy.
    Boczek i kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, wysmażyć boczek na patelni, dodać kiełbasę, zrumienić, dodać cebulę, zeszklić.
    Gdy fasola miękka dodać boczek z kiełbasą i cebulą posolić i zagotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą oraz majeranek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
    Na talerzu można posypać posiekaną natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń