Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najbardziej popularnych dań polskich.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 255
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 255
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 255
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 255
Składniki
Fasolę namoczyć przez noc w letniej wodzie. Odsączyć, opłukać i ugotować z dodatkiem majeranku i kilku kawałków pokrojonego boczku. Gotować około 40 minut.
Dodać posiekany czosnek, gotować.
Boczek pokroić w słupki i podsmażyć na suchej patelni, aż się zrumieni. Do wytopionego boczku dodać pokrojoną w piórka cebulę i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Smażyć aż wszystko się zrumieni.
Do gotującej się fasoli dodać zawartość patelni i szczyptę majeranku oraz łyżeczkę ostrej papryki.
Na patelnię po smażeniu kiełbasy dać przecier pomidorowy i puszkę pomidorów i smażyć aż powstanie gęsty sos. Jak fasolka będzie już miękka dodać podsmażone pomidory z przecierem i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku według uznania. Zagotować. SMACZNEGO!