Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 3117
Dodano: 21.08.2018
Odsłon: 1101
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Fasolę namoczyć przez noc w letniej wodzie.
Odsączyć, opłukać i ugotować z dodatkiem majeranku i kilku kawałków pokrojonego boczku.
Gotować około 40 minut.
Dodać posiekany czosnek, gotować.
Boczek pokroić w słupki i podsmażyć na suchej patelni, aż się zrumieni.
Do wytopionego boczku dodać pokrojoną w piórka cebulę i kiełbasę pokrojoną w plasterki.
Smażyć aż wszystko się zrumieni.
Do gotującej się fasoli dodać zawartość patelni i szczyptę majeranku oraz łyżeczkę ostrej papryki.
Na patelnię po smażeniu kiełbasy dać przecier pomidorowy i puszkę pomidorów i smażyć aż powstanie gęsty sos.
Jak fasolka będzie już miękka dodać podsmażone pomidory z przecierem i dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku według uznania.
Zagotować.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)