Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie nasze polskie danie proste i dobre
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 2300
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 869
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 2300
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 869
Składniki
Groch umyć a następnie przesypać do miski zalać zimną wodą i pozostawić na całą noc Wody musi być trochę więcej bo groch pęcznieje i wchłania wodę . Gotuję groch w tej samej wodzie w której się moczył.
Wodę wraz z grochem przekładam do garnka i dolewam jeszcze świeżej wody całość gotuję dodając kostkę rosołową sol pieprz Fasolę gotuje na wolnym ogniu kiedy jest prawie miękka dodaje wcześniej podsmażoną kiełbasę z boczkiem (pokrojone w kostkę) i całość gotuję jeszcze na wolnym ogniu tak 10 minut.Wtedy też dodaję reszte przypraw przecier tabasko paprykę mieloną i majeranek.W razie potrzeby można zagęścić zasmażką (używam gotowej) ale to wedle uznania. Podaję gorącą z chlebem Smacznego