Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie nasze polskie danie proste i dobre
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Groch umyć a następnie przesypać do miski zalać zimną wodą i pozostawić na całą noc Wody musi być trochę więcej bo groch pęcznieje i wchłania wodę . Gotuję groch w tej samej wodzie w której się moczył.
Wodę wraz z grochem przekładam do garnka i dolewam jeszcze świeżej wody całość gotuję dodając kostkę rosołową sol pieprz Fasolę gotuje na wolnym ogniu kiedy jest prawie miękka dodaje wcześniej podsmażoną kiełbasę z boczkiem (pokrojone w kostkę) i całość gotuję jeszcze na wolnym ogniu tak 10 minut.Wtedy też dodaję reszte przypraw przecier tabasko paprykę mieloną i majeranek.W razie potrzeby można zagęścić zasmażką (używam gotowej) ale to wedle uznania. Podaję gorącą z chlebem Smacznego