Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie nasze polskie danie proste i dobre
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Groch umyć a następnie przesypać do miski zalać zimną wodą i pozostawić na całą noc Wody musi być trochę więcej bo groch pęcznieje i wchłania wodę . Gotuję groch w tej samej wodzie w której się moczył.
Wodę wraz z grochem przekładam do garnka i dolewam jeszcze świeżej wody całość gotuję dodając kostkę rosołową sol pieprz Fasolę gotuje na wolnym ogniu kiedy jest prawie miękka dodaje wcześniej podsmażoną kiełbasę z boczkiem (pokrojone w kostkę) i całość gotuję jeszcze na wolnym ogniu tak 10 minut.Wtedy też dodaję reszte przypraw przecier tabasko paprykę mieloną i majeranek.W razie potrzeby można zagęścić zasmażką (używam gotowej) ale to wedle uznania. Podaję gorącą z chlebem Smacznego