Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pożywne danie jednogarnkowe. Fasola to zdrowa roślina strączkowa. Powinniśmy jeść ją często. Obniża cholesterol. Zawiera witaminy z grupy B oraz E i A, a także potas i kwas foliowy. Jest doskonałym źródłem błonnika.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 58
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 335
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2556
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 58
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 335
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2556
Składniki
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić, wlać świeżej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i liść laurowy. Całość gotować pod przykryciem przez około 1 i 1/2 godziny do miękkości. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i przysmażyć na niewielkiej ilości oleju. (Można nie dodawać oleju, jeśli boczek lub kiełbasa są tłuste). Dodać do garnka z fasolą. Cebule i czosnek pokroić, następnie podsmażyć, dodać do fasoli. Całość zamieszać i gotować ok 10 minut. Następnie dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy, gotować ok 15 minut. Doprawić do smaku sola, pieprzem, natką pietruszki i majerankiem. Fasolka po bretońsku najlepiej smakuje podana na gorąco z chlebem. Smacznego!