Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna fasolka lubiana przez wszystkich:).
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3508
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1197
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4203
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 374
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3508
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1197
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4203
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 374
Składniki
Fasolę włóż do miski i zalej zimną wodą prawie całą miskę. Fasolę zostaw na całą noc do napęcznienia.
Fasolę przepłukaj w durszlaku zimną wodą. Wrzuć do garnka i zalej trzema litrami wody.Dodaj liście laurowe. Gotuj około 1-1,5 godziny,do miękkości.
Gdy fasola będzie miękka, dodaj marchew pokrojoną w grubszą kostkę. Gotuj 10 minut.
Kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż lekko kiełbasę ,dodaj cebulę. Smaż dwie minuty. Dodaj wszystko do fasoli. Jeśli danie będzie za gęste dolej wodę. Gotuj około 15 minut.
Dodaj łyżkę majeranku,zmiażdżony czosnek,papryki i 4 łyżki przecieru. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj chwilę i wyłącz.