Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna fasolka lubiana przez wszystkich:).
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10062
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2693
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10062
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2693
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
Składniki
Fasolę włóż do miski i zalej zimną wodą prawie całą miskę. Fasolę zostaw na całą noc do napęcznienia.
Fasolę przepłukaj w durszlaku zimną wodą. Wrzuć do garnka i zalej trzema litrami wody.Dodaj liście laurowe. Gotuj około 1-1,5 godziny,do miękkości.
Gdy fasola będzie miękka, dodaj marchew pokrojoną w grubszą kostkę. Gotuj 10 minut.
Kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż lekko kiełbasę ,dodaj cebulę. Smaż dwie minuty. Dodaj wszystko do fasoli. Jeśli danie będzie za gęste dolej wodę. Gotuj około 15 minut.
Dodaj łyżkę majeranku,zmiażdżony czosnek,papryki i 4 łyżki przecieru. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj chwilę i wyłącz.