Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magda Gessler w programie "Kuchenne Rewolucje" lubi zaskakiwać widzów niecodziennymi odsłonami dobrze znanych dań. Okazuje się bowiem, że wprowadzenie zaledwie kilku drobnych zmian, może dać niesamowity efekt. Tak też było w przypadku dobrze znanej wszystkim fasolki po bretońsku, która w restaruacji "Czterej Pancerni" w Biedrusku, która po rewolucjach stała się Bistrem "Kolorowe Wazy". Fasolka po bretońsku Magdy Gessler tym razem została podana z upieczonymi ziemniakami, dużą ilością wędzonki oraz hummusem z gotowanej fasoli.
...ale pyszny.
Odsłon: 691
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 620
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 349
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 149
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5121
...ale pyszny.
Odsłon: 691
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 620
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 349
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 149
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5121
Składniki
Marchewkę pokrój w grube talarki i przesmaż ją na klarowanym maśle, tak aby zmiękła i lekko się zarumieniła.
Fasolę namocz przez całą noc, a następnie gotuj w bulionie, tak długo aby zmiękła. W razie potrzeby dolej nieco wody w trakcie gotowania.
Na dużej patelni podsmaż boczek. Dodaj do niego pokrojoną w piórka cebulę oraz rozgnieciony czosnek i pokrojoną w kilkucentymetrowe kawałki kiełbas. Gdy cebula zmięknie, wlej na patelnię pomidory z puszki. Gotuj, aż powstanie gęsty sos.
Do sosu pomidorowego dodaj ugotowaną fasolę oraz marchewkę. Całość dopraw mieszanką przypraw. Gotuj przez około 20 minut na niewielkim ogniu. Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj pokrojone w ćwiartki pieczone ziemniaki w mundurkach.
Fasolka po bretońsku Magdy Gessler najlepiej smakuje podana z kremowym hummusem z fasoli oraz świeżym, chrupiącym pieczywem