Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe dla całej rodziny.Jest idealnym pomysłem na obiad :).
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 327
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28861
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9022
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 757
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 327
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28861
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9022
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 757
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy najlepiej na noc.Następnie odlewamy wodę,nalewamy świeżą wodę dodajemy listki laurowe ,majeranek i gotujemy.Kiedy woda się zagotuje dodajemy koncentrat pomidorowy lub puszkę pomidorów krojonych i gotujemy aż fasolka będzie miękka. następnie na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę i dodajemy do fasolki. Robimy zasmażkę.W rondelku rozpuszczamy masło dodajemy mąkę i energicznie mieszamy aby grudki się rozpuściły.Podsmazamy aż zasmażka lekko zbrązowieje. Na koniec zasmażkę dodajemy do fasolki.Teraz całość gotujemy jeszcze przez parę minut i nasza fasolka jest gotowa.
Jeżeli fasolka jest za gęsta możemy dodać trochę wody,doprawić .Ja uwielbiam smak wędzonej papryki więc na koniec dodaję ją do mojej fasolki. SMACZNEGO!!!!