Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe dla całej rodziny.Jest idealnym pomysłem na obiad :).
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7860
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1062
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13622
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7860
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1062
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13622
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy najlepiej na noc.Następnie odlewamy wodę,nalewamy świeżą wodę dodajemy listki laurowe ,majeranek i gotujemy.Kiedy woda się zagotuje dodajemy koncentrat pomidorowy lub puszkę pomidorów krojonych i gotujemy aż fasolka będzie miękka. następnie na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę i dodajemy do fasolki. Robimy zasmażkę.W rondelku rozpuszczamy masło dodajemy mąkę i energicznie mieszamy aby grudki się rozpuściły.Podsmazamy aż zasmażka lekko zbrązowieje. Na koniec zasmażkę dodajemy do fasolki.Teraz całość gotujemy jeszcze przez parę minut i nasza fasolka jest gotowa.
Jeżeli fasolka jest za gęsta możemy dodać trochę wody,doprawić .Ja uwielbiam smak wędzonej papryki więc na koniec dodaję ją do mojej fasolki. SMACZNEGO!!!!