Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe dla całej rodziny.Jest idealnym pomysłem na obiad :).
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 204
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 120
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 190
Pączki z mascarpone to pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu słodka przekąska...
Odsłon: 73
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1978
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 204
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 120
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 190
Pączki z mascarpone to pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu słodka przekąska...
Odsłon: 73
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1978
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy najlepiej na noc.Następnie odlewamy wodę,nalewamy świeżą wodę dodajemy listki laurowe ,majeranek i gotujemy.Kiedy woda się zagotuje dodajemy koncentrat pomidorowy lub puszkę pomidorów krojonych i gotujemy aż fasolka będzie miękka. następnie na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę i dodajemy do fasolki. Robimy zasmażkę.W rondelku rozpuszczamy masło dodajemy mąkę i energicznie mieszamy aby grudki się rozpuściły.Podsmazamy aż zasmażka lekko zbrązowieje. Na koniec zasmażkę dodajemy do fasolki.Teraz całość gotujemy jeszcze przez parę minut i nasza fasolka jest gotowa.
Jeżeli fasolka jest za gęsta możemy dodać trochę wody,doprawić .Ja uwielbiam smak wędzonej papryki więc na koniec dodaję ją do mojej fasolki. SMACZNEGO!!!!