Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej kochanej mamy troszeczkę zmodyfikowany małym dodatkiem. Smakuje zawsze
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5072
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13657
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5072
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13657
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Składniki
Fasolę płuczemy i zostawiamy w wodzie najlepiej na noc. Po tym czasie wraz z wodą wlewamy do garnka gotujemy do miękkości. W między czasie dodajemy liść laurowy.
Na dużej patelni smażymy drobno posiekaną cebulę, gdy się zrumieni dodajemy pokrojony w kostkę boczek i plasterki kiełbasy. Gdy się dobrze przysmaży wlewamy przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, papryką słodką i ostrą. Na koniec dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię ( bez pestek) Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze ok. 5-7 min na niewielkim ogniu co jakiś czas mieszając.
Gdy fasolka będzie miękka dodajemy wszystko z patelni. Dokładnie mieszamy i gotujemy ok 10 - 15 min. Dodajemy trzy łyżki mąki i wszystko dokładnie i energicznie mieszamy. Zmniejszamy ogień i dusimy jeszcze ok 3 min. Smacznego!!!