Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej kochanej mamy troszeczkę zmodyfikowany małym dodatkiem. Smakuje zawsze
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2724
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3606
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 536
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6110
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2724
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3606
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 536
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6110
Składniki
Fasolę płuczemy i zostawiamy w wodzie najlepiej na noc. Po tym czasie wraz z wodą wlewamy do garnka gotujemy do miękkości. W między czasie dodajemy liść laurowy.
Na dużej patelni smażymy drobno posiekaną cebulę, gdy się zrumieni dodajemy pokrojony w kostkę boczek i plasterki kiełbasy. Gdy się dobrze przysmaży wlewamy przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, papryką słodką i ostrą. Na koniec dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię ( bez pestek) Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze ok. 5-7 min na niewielkim ogniu co jakiś czas mieszając.
Gdy fasolka będzie miękka dodajemy wszystko z patelni. Dokładnie mieszamy i gotujemy ok 10 - 15 min. Dodajemy trzy łyżki mąki i wszystko dokładnie i energicznie mieszamy. Zmniejszamy ogień i dusimy jeszcze ok 3 min. Smacznego!!!