Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta potrawka z zielonej fasolki szparagowej, ziemniaków i pomidorów w oleistym sosie. Sukcesem do przygotowania tego dania jest dobrej jakości oliwa, najlepiej z pierwszego tłoczenia. Potrawa jest prosta i dość szybka w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się na obiad w zabiegany dzień.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 103
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 103
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę.
Fasolkę szparagową umyj, osusz i poodcinaj końcówki.
Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze części. Pomidory sparz w gorącej wodzie, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.
W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę.
Dodaj ziemniaki, podsmażaj przez 2-3 minuty. Następnie dorzuć fasolkę i pomidory. Wszystko dokładnie wymieszaj, tak aby warzywa pokryły się oliwą. Dopraw cukrem, solą i pieprzem.
Wlej wodę, powinna przykryć wszystkie warzywa. Całość gotuj przez około 30 minut, do momentu, aż ziemniaki i fasolka zmięknie.
Fasolkę po grecku podawaj posypaną posiekaną pietruszką. Dobrze będzie smakować w towarzystwie sera feta lub kromki chleba.