Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka dni temu moja internetowa znajoma dodała na swoim blogu przepis na fasolkę „orzełek” … Jej jakiej Asia zrobiła mi ochoty na fasolkę , bo dawno jej nie jadłam. Dlatego dziś na obiad musiała być fasolka ???? U mnie w wersji alla gulasz strogonow z ogórkiem kiszonym, cukinią, marchewką oraz mięsem. Do tego ulubiona bułeczka – po prostu pycha !
1. Fasolę wsyp do garnka i zalej ją wodą – tak by przykrywała fasolę.Dodaj kminek i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu aż fasola stanie się miękka
2. Marchew i cukinie obierz. Z cukinii wytnij gniazda nasienne i pokrój ją w średnią kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach.Ogórki pokrój w kostkę.
3. Warzywa dodaj do miękkiej fasoli i gotuj przez następne około 15 minut. Po tym czasie dodaj przecieru.
4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. mięso pokrój w średniej wielkości kostkę i posól. Wrzuć na olej. Po 5 minutach smażenia dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę i smaż przez następne 5 minut
5. Mięso dodaj do fasoli z warzywami dodaj przyprawy i ewentualnie dodaj pieprzu dla zaostrzenia smaku. Całość gotuj pod przykryciem kolejne 15 minut.
Bardzo smaczne danie na przystawkę lub jako samodzielne danie obiadowe .Spr...
Odsłon: 86812
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 13
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 41
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 67
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 239
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 13
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 41
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 67
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 239
Składniki
1. Fasolę wsyp do garnka i zalej ją wodą – tak by przykrywała fasolę.Dodaj kminek i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu aż fasola stanie się miękka 2. Marchew i cukinie obierz. Z cukinii wytnij gniazda nasienne i pokrój ją w średnią kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach.Ogórki pokrój w kostkę. 3. Warzywa dodaj do miękkiej fasoli i gotuj przez następne około 15 minut. Po tym czasie dodaj przecieru. 4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. mięso pokrój w średniej wielkości kostkę i posól. Wrzuć na olej. Po 5 minutach smażenia dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę i smaż przez następne 5 minut 5. Mięso dodaj do fasoli z warzywami dodaj przyprawy i ewentualnie dodaj pieprzu dla zaostrzenia smaku. Całość gotuj pod przykryciem kolejne 15 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Danie dnia
Dania główne
Roladki z papryką
Dania główne
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Dania główne
Zapiekanka tostowa
Danie dnia
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 6
Roladki z papryką
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze s...
Odsłon: 19