Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 283
Dodano: 15.06.2018
Odsłon: 1850
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
1. Fasolę wsyp do garnka i zalej ją wodą – tak by przykrywała fasolę.Dodaj kminek i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu aż fasola stanie się miękka
2. Marchew i cukinie obierz. Z cukinii wytnij gniazda nasienne i pokrój ją w średnią kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach.Ogórki pokrój w kostkę.
3. Warzywa dodaj do miękkiej fasoli i gotuj przez następne około 15 minut. Po tym czasie dodaj przecieru.
4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. mięso pokrój w średniej wielkości kostkę i posól. Wrzuć na olej. Po 5 minutach smażenia dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę i smaż przez następne 5 minut
5. Mięso dodaj do fasoli z warzywami dodaj przyprawy i ewentualnie dodaj pieprzu dla zaostrzenia smaku. Całość gotuj pod przykryciem kolejne 15 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)