Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa z kiełbasą i przecierem pomidorowym jest znakomita. Delikatna w smaku, warta polecenia.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 251
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 233
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 251
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 233
Składniki
Oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki, umyć, blanszować w wodzie z odrobiną soli, osączyć.
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w słupki, zrumienić na patelni. Posiekany por i czosnek podsmażyć na oliwie.
Fasolkę i kiełbasę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową.
Wsypać podsmażony por i gotować do miękkości.
Do miękkiej fasolki dodać przecier pomidorowy, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.