Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i zdrowe warzywne curry. Bogactwo potasu, fosforu i beta-karotenu. Podajemy jako samodzielne danie lub z ryżem lub kaszą. PYCHA.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8595
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7114
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4856
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327691
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8595
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7114
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4856
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327691
Składniki
Fasolkę myjemy odcinamy końcówki i kroimy w 3-4 cm kawałki. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Obraną cebulę siekamy. Mleko mieszamy z niewielką ilością zimnej wody, gdy będzie gładkie dolewamy gorącą wodę, mieszamy. W saganku rozgrzewamy olej , wrzucamy cebulę i curry. Mieszając smażymy 2 minuty, wsypujemy fasolkę, mieszamy i znowu smażymy 2 minuty. Na koniec dodajemy marchewkę, koncentrat pomidorowy, mieszamy a po 2 minutach wlewamy mleko, dodajemy szczyptę soli i cukru. Przykrywamy i na małym ogniu gotujemy ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając.