Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i zdrowe warzywne curry. Bogactwo potasu, fosforu i beta-karotenu. Podajemy jako samodzielne danie lub z ryżem lub kaszą. PYCHA.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1220
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 160
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1220
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 160
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Fasolkę myjemy odcinamy końcówki i kroimy w 3-4 cm kawałki. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Obraną cebulę siekamy. Mleko mieszamy z niewielką ilością zimnej wody, gdy będzie gładkie dolewamy gorącą wodę, mieszamy. W saganku rozgrzewamy olej , wrzucamy cebulę i curry. Mieszając smażymy 2 minuty, wsypujemy fasolkę, mieszamy i znowu smażymy 2 minuty. Na koniec dodajemy marchewkę, koncentrat pomidorowy, mieszamy a po 2 minutach wlewamy mleko, dodajemy szczyptę soli i cukru. Przykrywamy i na małym ogniu gotujemy ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając.