Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem krotko - pyszne to bylo :-))
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Składniki
Obcinamy koncowki fasolki, myjemy ja, gotuemy razem z umytymi ziemniaczkami w osolonej wodzie. Wystarczy ok 18 minut, tak, aby byla lekko aldente, zas ziemniaczki na pewno beda juz miekkie. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy (jesli nie macie - dajcie po prostu smalec), dajemy boczek pokrojony w spora kostke, czosnek pokrojony w plasterki, polowke drobno pokrojonej Chilli, lyzeczke papryki w proszku i lyzeczke Kucharka, szczypte kurkumy (opcjonalnie) i czarnego pieprzu. Smazymy ciagle mieszajac, zestawiamy z plyty, az fasolka bedzie gotowa. Fasolke z ziemniaczkami wylewamy na durszlak, dokladnie odparowujemy i wykladamy na patelnie z boczkiem, dokladnie mieszamy i jeszcze dwie minutki podsmazamy. Posypujemy zieleninka i gotowe :-) Pyszne danie!! (Ziemniaczki sortu Drillinge sa to bardzo male kartofelki, ktore sa wyborne w smaku i mozna je spozywac wraz ze skorka.) Nota bene musze sie chyba juz udac do Firmy Primat - producenta Kucharka po gratyfikacje jakies :-P