Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka szparagowa z papryką i kiełbaską

Fasolka szparagowa z papryką i kiełbaską

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 498

Dodano:

Odsłon: 223

Fasolka szparagowa z papryką i kiełbaską

Składniki

  • 1 kg fasolki szparagowej,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 mała cebula,
  • 250 g dowolnej kiełbaski,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • szczypta ostrej papryki,
  • zioła prowansalskie.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Kiełbasę kroimy w plasterki, paprykę i cebulę w kostkę.


    Podsmażamy kiełbaskę z warzywami około 5 minut. Następnie dodajemy fasolkę szparagową, czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy. Chwilkę podsmażamy.


    Podajemy z dowolnymi dodatkami.


    Smacznego.;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń