Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8656
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1271
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 741
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8656
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1271
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 741
Składniki
Fasolkę oczyścić, usunąć ogonki, dokładnie umyć. Włożyć do garnka z gotującą się osoloną wodą z cukrem. Ugotowaną fasolkę wylać na sito i przestudzić. Pokroić na ok 2 cm kawałki. Pieczarki oczyścić, umyć. Pokroić w plasterki i przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem i olejem rzepakowym. Smażyć na wolnym ogniu, aż pieczarki nabiorą ładnego koloru, a woda odparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Do śmietany dodać mąkę pszenną i wymieszać. Dodać do pieczarek. Podgrzewać i mieszać aż sos zgęstnieje. Dodać pokrojoną fasolę i wszystko razem połączyć. Jeśli jest taka potrzeba to jeszcze dodać soli do smaku. Na koniec posypać posiekanym koperkiem. Smacznego