Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 781
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425071
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 781
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425071
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Składniki
Fasolkę oczyścić, usunąć ogonki, dokładnie umyć. Włożyć do garnka z gotującą się osoloną wodą z cukrem. Ugotowaną fasolkę wylać na sito i przestudzić. Pokroić na ok 2 cm kawałki. Pieczarki oczyścić, umyć. Pokroić w plasterki i przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem i olejem rzepakowym. Smażyć na wolnym ogniu, aż pieczarki nabiorą ładnego koloru, a woda odparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Do śmietany dodać mąkę pszenną i wymieszać. Dodać do pieczarek. Podgrzewać i mieszać aż sos zgęstnieje. Dodać pokrojoną fasolę i wszystko razem połączyć. Jeśli jest taka potrzeba to jeszcze dodać soli do smaku. Na koniec posypać posiekanym koperkiem. Smacznego