Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Fasolkę oczyścić, usunąć ogonki, dokładnie umyć. Włożyć do garnka z gotującą się osoloną wodą z cukrem. Ugotowaną fasolkę wylać na sito i przestudzić. Pokroić na ok 2 cm kawałki.
Pieczarki oczyścić, umyć. Pokroić w plasterki i przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem i olejem rzepakowym. Smażyć na wolnym ogniu, aż pieczarki nabiorą ładnego koloru, a woda odparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Do śmietany dodać mąkę pszenną i wymieszać. Dodać do pieczarek.
Podgrzewać i mieszać aż sos zgęstnieje.
Dodać pokrojoną fasolę i wszystko razem połączyć.
Jeśli jest taka potrzeba to jeszcze dodać soli do smaku.
Na koniec posypać posiekanym koperkiem.
Smacznego
Makaron penne z pieczarkami i fasolką czerwoną z dodatkiem cebuli i przecieru...
Odsłon: 2110
Dzisiaj pyszna fasolka po bretońsku, danie jednogarnkowe, które uwielbiam. Fa...
Odsłon: 4345
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 41
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51305
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 70
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 41
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51305
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 70
Składniki
Fasolkę oczyścić, usunąć ogonki, dokładnie umyć. Włożyć do garnka z gotującą się osoloną wodą z cukrem. Ugotowaną fasolkę wylać na sito i przestudzić. Pokroić na ok 2 cm kawałki. Pieczarki oczyścić, umyć. Pokroić w plasterki i przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem i olejem rzepakowym. Smażyć na wolnym ogniu, aż pieczarki nabiorą ładnego koloru, a woda odparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Do śmietany dodać mąkę pszenną i wymieszać. Dodać do pieczarek. Podgrzewać i mieszać aż sos zgęstnieje. Dodać pokrojoną fasolę i wszystko razem połączyć. Jeśli jest taka potrzeba to jeszcze dodać soli do smaku. Na koniec posypać posiekanym koperkiem. Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Dania główne
Polędwica na warzywach
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 41
Polędwica na warzywach
Moim zdaniem przepis idealny dla osób wymagających oraz tych którzy chcą robi...
Odsłon: 21