Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32579
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9696
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32579
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9696
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Składniki
Fasolkę oczyścić, usunąć ogonki, dokładnie umyć. Włożyć do garnka z gotującą się osoloną wodą z cukrem. Ugotowaną fasolkę wylać na sito i przestudzić. Pokroić na ok 2 cm kawałki. Pieczarki oczyścić, umyć. Pokroić w plasterki i przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem i olejem rzepakowym. Smażyć na wolnym ogniu, aż pieczarki nabiorą ładnego koloru, a woda odparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Do śmietany dodać mąkę pszenną i wymieszać. Dodać do pieczarek. Podgrzewać i mieszać aż sos zgęstnieje. Dodać pokrojoną fasolę i wszystko razem połączyć. Jeśli jest taka potrzeba to jeszcze dodać soli do smaku. Na koniec posypać posiekanym koperkiem. Smacznego