Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos bolognese z fasolką szparagową zamiast makaronu to bardzo dobry pomysł i bardzo smaczne danie. Przekonajcie się sami......
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240169
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2321
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240169
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2321
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Składniki
Cebulę, marchewkę i seler naciowy bardzo drobno posiekać. W garnku o grubym dnie lub na dużej patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, wrzucić rozdrobnione warzywa i smażyć na średnim ogniu przez 8-10 minut .
Następnie dodać mięso i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażać, rozdrabniając mięso grzbietem łyżki, aż straci kolor surowizny. Wlać wino i gotować do odparowania alkoholu. Dodać pomidory, oregano, szczyptę soli i pieprzu, gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez około godzinę. Po tym czasie stopniowo wlać mleko (jeżeli używamy) i dusić jeszcze przez 30-40 minut.
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, wymieszać z sosem bolońskim. Przed podaniem obficie posypać tartym parmezanem, udekorować listkami bazylii.