Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos bolognese z fasolką szparagową zamiast makaronu to bardzo dobry pomysł i bardzo smaczne danie. Przekonajcie się sami......
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 478
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16709
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 400
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 478
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16709
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 400
Składniki
Cebulę, marchewkę i seler naciowy bardzo drobno posiekać. W garnku o grubym dnie lub na dużej patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, wrzucić rozdrobnione warzywa i smażyć na średnim ogniu przez 8-10 minut .
Następnie dodać mięso i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażać, rozdrabniając mięso grzbietem łyżki, aż straci kolor surowizny. Wlać wino i gotować do odparowania alkoholu. Dodać pomidory, oregano, szczyptę soli i pieprzu, gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez około godzinę. Po tym czasie stopniowo wlać mleko (jeżeli używamy) i dusić jeszcze przez 30-40 minut.
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, wymieszać z sosem bolońskim. Przed podaniem obficie posypać tartym parmezanem, udekorować listkami bazylii.