Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos bolognese z fasolką szparagową zamiast makaronu to bardzo dobry pomysł i bardzo smaczne danie. Przekonajcie się sami......
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1464
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231845
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1464
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231845
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Składniki
Cebulę, marchewkę i seler naciowy bardzo drobno posiekać. W garnku o grubym dnie lub na dużej patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, wrzucić rozdrobnione warzywa i smażyć na średnim ogniu przez 8-10 minut .
Następnie dodać mięso i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażać, rozdrabniając mięso grzbietem łyżki, aż straci kolor surowizny. Wlać wino i gotować do odparowania alkoholu. Dodać pomidory, oregano, szczyptę soli i pieprzu, gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez około godzinę. Po tym czasie stopniowo wlać mleko (jeżeli używamy) i dusić jeszcze przez 30-40 minut.
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, wymieszać z sosem bolońskim. Przed podaniem obficie posypać tartym parmezanem, udekorować listkami bazylii.