Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka w innej odsłonie. Sos boloński, a zamiast spaghetti fasolka.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3725
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5480
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5516
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3725
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5480
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5516
Składniki
W garnku z grubym dnem wytopiłem drobno pokrojony boczek. Wrzuciłem posiekaną cebulę, zeszkliłem, dodałem posiekany czosnek. Po minucie startą na średnich oczkach marchewkę. Jak marchewka zmiękła dodałem pokrojone w ćwiartki pieczarki i drobno pokrojony seler naciowy.. Dusiłem ok. 5 minut, dodałem pokrojone pomidory bez skórki i pestek, oprószyłem cukrem. Dusiłem, aż pomidory się rozpadły. Wlałem bulion, doprawiłem przyprawami i dalej dusiłem bez przykrycia, aż sos zgęstniał. Ugotowałem fasolkę w lekko osolonym i ocukrzonym wrzątku. Odcedziłem. Ułożyłem na talerzu, polałem sosem, posypałem startym parmezanem i listkami oregano.